Naudanlihaperunamoussaka
Aika: 90 min
Ruoka: Naudanliha
Henkilöiden määrä: 4
Ainekset
  • 1 prk Dolmio® Classico -kastiketta
  • 2 munankeltuaista
  • 2 rkl tuoretta timjamia
  • 75 g raastettua cheddar-juustoa
  • ½ tl jauhettua kanelia
  • 1 suuri munakoiso, siistittynä ja paloiteltuna
  • 3 suurta perunaa, kuorittuina ja paksuina viipaleina
  • 450 g vähärasvaista jauhelihaa
  • 350 g luonnonjogurttia
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 2 sipulia, hienoksi silputtuina
Täydellinen resepti:
DOLMIO® Classico
Valmistusohjeet
  1. Keitä munakoisot kevyesti suolatussa kiehuvassa vedessä 2 minuutin ajan. Ota ne vedestä reikäkauhalla ja valuta talouspaperin päällä. Lisää kattilaan perunat, kiehauta ja keitä 6-7 minuuttia, kunnes perunat ovat hieman pehmenneet. Valuta ja aseta sivuun.
  2. Kuumenna uuni 190 asteeseen. Kuumenna öljy suuressa paistinpannussa ja ruskista lihaa, sipulia, timjamia ja kanelia 5-6 minuuttia, kunnes liha on ruskistunut. Sekoita joukkoon Dolmio® Classico –kastike ja munakoisot ja hauduta 5 minuuttia.
  3. Asettele perunat siististi jauhelihasekoituksen päälle niin, että se peittyy kokonaan.
  4. Sekoita keskenään keltuaiset, luonnonjogurtti ja cheddar-juusto ja mausta hyvin suolalla ja vasta jauhetulla mustapippurilla, kaada perunoiden päälle ja paista tunnin ajan.
Evästeasetukset